30 Aralık 2015 Çarşamba

ÇITIR KADAYIFLA TANGO YAPAN MUHALLEBİ :)

Afilli yemek isimlerine oldum olası bayılırım. En basit yemeğe bile uzaydan gelmiş havası verir, insanın hayalgücünde olmadık metaforlar yaratır. Kadayıflı muhallebi de bende böyle duygular yarattı ve en afillisinden bir isim koymak istedim, hayırlı uğurlu olsun efendim :)


Malzemeler;

4 avuç kadayıf
3 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı tereyağ
1 çay bardağı dövülmüş ceviz

Muhallebisi;

1 Litre süt
1 yumurta sarısı
6 yemek kaşığı toz şeker
3 yemek kaşığı un (dolu dolu)
2 yemek kaşığı nişasta (dolu dolu)
vanilin
3 yemek kaşığı krema

En geniş tavanızı seçin. Küçük küçük doğranmış kadayıfları tavaya iyice yayıp, rengi açık kahveye dönene kadar karıştıra karıştıra kavurun. Rengi dönünce, içine şeker ve yağda atıp, bir güzel yedirin, en sonda cevizleri atıp şöyle bir çevirip, ocağın altını kapatın ve soğuması için bir kenara alın.

Sos tencerinize sütü, yumurta sarısını, şeker-un-nişastayı koyup iyice çırpın ve ocağın altını yakın. Karıştıra karıştıra pişirin, sos koyulaşıp kaynayınca 1-2 dakika daha pişirip, ocağın altını kapatın. Muhallebinin içine kremayıve vanilyayı da katıp, blenderla çekin. 

Tatlı bardaklarının en dibine kadayıftan koyun, üstüne muhallebiden dökün, sonra bir kat kadayıf ve bir kat daha muhallebi. Tatlınızı tarçın, hindistan cevizi, çikolata rendesi ile süsleyebilirsiniz.

Mmmmmmmm... Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder