17 Kasım 2015 Salı

KABAKLI MENEMEN

Akşam mutfağa girdik, baktık ki dolap tam takır kuru bakır, alışverişe gitmek içinde epey geç olmuştu. Gördüm ki sebzelikte buruşmaya yüz tutmuş iki kabak bana bakıyor, bol yumurtamız, peynir ve soğanımız da var. E ne duruyoruz, Gelsin malzemeler;

3 yumurta
1 adet domates
yarım adet küp küp doğranmış kabak
yarım adet küçük doğranmış kuru soğan
1 dilim beyaz peynir
tuz, karabiber, köri, çörek otu

Nasıl yapılır?

Soğan, teflon tavada zeytinyağı ile hafifçe öldürülür, içine  1 adet doğranmış domates ilave edilir, kısık ateşte pişirilir. Kabaklar da içine atılıp, domates göz göz olana kadar pişirilir. Üstüne baharatları serpilir ve tekrar karıştırılır. Ayrı bir kapta 3 yumurta ve beyaz peynir karıştırılıp, tavadaki sosun üstüne dökülür. Bundan sonrasını normal menemeni nasıl pişiriyorsanız öyle pişirin.

Afiyetle.










Kabağın Faydaları;

Kabak vitaminler açısından oldukça zengindir. İçeriğinde bol miktarlarda A vitamini, B2 vitamini, B6 vitamini, B9 vitamini, C vitamini, lif, bakır, demir, magnezyum ve çinko bulundurmaktadır. Birçok farklı türdeki kanserlere karşı mücadele eder. Ayrıca kabak kabızlık, aşırı hassas bağırsak sendromu, mide bozuklukları, astım, osreoartrit, romatizmal artrit, kan damarlarındaki hasarlar, kalp krizi ve felç, kan bozuklukları, cilt üzerinde meydana gelen yaralar gibi hastalıklara karşı da oldukça etkilidir.

2 yorum:

  1. Mutfakta çok becerikli değilim ancak tarifi o kadar ayrıntılı ve adım adım anlatmışsınki ben bile yapabildim, çok lezzetli oldu, teşekkürler.

    YanıtlaSil