28 Aralık 2015 Pazartesi

YILBAŞI MENÜSÜ

2016 ya girmemize 3 gün kaldı. Yeni yıl'dan beklentilerim ve piyango biletime büyük ödülün isabet edip etmeyeceği bir yana, yılbaşı gecesi kalori hesabı yapmadan yiyebildiğim tek gecenin hayali ile yaşayacağım bu 3 günü :) Sizlerde benim gibi yılbaşı gecesini hesapsız yemek yemek için bir fırsat olarak görüyorsanız, şimdiden yılbaşı menünüzü ufak ufak hazırlamaya başlayın derim...Yılbaşı gecesi için henüz menü oluşturmamış ve arayış içinde olanlar için ise tavsiye edebileceğim et&tavuk köftesi ve kremalı tavuk sote tariflerine aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.




Ortaya çıtır çıtır kızarmış patates, yanına kipir kipir bir pirinç pilavı, mmmmm.....

Eğer yılbaşı gecesi misafir ağırlamaya hazırlanıyorsanız menüye yaprak, pazı ya da lahana sarmayı da ekleyebilirsiniz. Hatta 2 gün önceden yapıp dolaba koyarsanız hem içini çekmiş olur, hem de o gün telaşa düşmemiş olursunuz.




Üşenmeyip yaparım derseniz, bu yemeklerin yanına mısır unlu ekmek de acayip yakışır :)


Çok güzel yedik ama yılbaşı tatlısız olur mu??? Bir tane çikolotalı bir tane de meyveli tatlıyla bu özel akşamı taçlandırmak gerekir, işte çikkotop ve zencefilli elma tatlısının tarifleri;



Kuruyemişlerimizi, cipslerimizi de küçük küçük kaselere koyup, tombala, jenga, twister, scrabble, tabu, monopoly ne varsa ortaya çıkaralım. Ayağımıza en sıcak çoraplarımızı üstümüze en rahat pijamalarımızı giyip, kapıya da "evde yokuz" yazısını asarak, dertten tasadan uzak bir tek gece geçirelim.

Yeni yılda bol kahkaha, bol huzur, bol sağlık diliyorum.

Afiyetle kalın...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder