Pazar sabahı ev halkına güzel bir sürpriz yapmak isterseniz, işte Size fırsat! Hamurunu geceden yoğurup, çok da erken kalkmadan da bu sürprizi hazırlayabilirsiniz.
Gözlemenin hamuru;
Gözlemenin hamuru;
1 kilo un
2 yemek kaşığı kuru maya, 2 yemek kaşığı şeker, su
yarım çay bardağı zeytinyağı
tuz
Hamur yoğurma kabına un, şeker, maya, tuz, yağ konur. Bir pet şişe suyu azar azar ilave edip, kulak memesi kıvamına gelen kadar yoğrulur. Kabın kapağı kapatılıp, üstü bir bezle sarılıp mayalanmaya bırakılır.
İç malzeme;
1 demet pazı, 1 baş soğan
kaşar, beyaz peynir ve lor karışımı
Ben gözleme içi olarak pazı kullandım ancak gözlemeye patates, ıspanak, pırasa gibi sebzelerin yanısıra kıyma, sucuk vb gibi et ürünleri de çok yakışır. İç malzemeyi tamamen zevkinize bırakarak, gözlemenin tarifini veriyorum.
Bir tavada küçük küçük doğranmış soğan zeytinyağı ile sotelenir ve ardından içine doğranmış pazı da konup, sininceye kadar çevrilir. Soğumaya bırakılır.
Diğer tarafta hamurdan mandalina büyüklüğünde parça koparılıp, yuvarlak bir şekilde açılır. İnce açmaya gayret edin. İçine pazılı harç ve peynirden konarak, kapatılır. Teflon tavada orta ateşte alt üst kızarana kadar pişirilir.
Afiyetler olsun...
İç malzeme;
1 demet pazı, 1 baş soğan
kaşar, beyaz peynir ve lor karışımı
Ben gözleme içi olarak pazı kullandım ancak gözlemeye patates, ıspanak, pırasa gibi sebzelerin yanısıra kıyma, sucuk vb gibi et ürünleri de çok yakışır. İç malzemeyi tamamen zevkinize bırakarak, gözlemenin tarifini veriyorum.
Bir tavada küçük küçük doğranmış soğan zeytinyağı ile sotelenir ve ardından içine doğranmış pazı da konup, sininceye kadar çevrilir. Soğumaya bırakılır.
Diğer tarafta hamurdan mandalina büyüklüğünde parça koparılıp, yuvarlak bir şekilde açılır. İnce açmaya gayret edin. İçine pazılı harç ve peynirden konarak, kapatılır. Teflon tavada orta ateşte alt üst kızarana kadar pişirilir.
Afiyetler olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder