Malzemeler;
250 gram tavuk but ızgara
2 adet kızartılmış patlıcan
2 adet kabak
2 adet patates
1 sap pırasa
1 adet havuç
1 baş soğan
1 adet yeşil biber
Salça, tuz, karabiber, kimyon, köri tozu, fesleğen, kekik
250 gram tavuk but ızgara
2 adet kızartılmış patlıcan
2 adet kabak
2 adet patates
1 sap pırasa
1 adet havuç
1 baş soğan
1 adet yeşil biber
Salça, tuz, karabiber, kimyon, köri tozu, fesleğen, kekik
Tavukları küçük parçalar halinde kesip güvecin en altına yerleştirin. Patatesleri soyup küp küp doğrayarak tavukların üstüne döşeyin. Patateslerin üstüne yine küp küp doğranmış kabakları ve önceden kızartılmış patlıcanları yerleştirin. Biberleri de malzemelerin üzerine dizin. Diğer tarafta pırasa, soğan ve havucu rondoda çekin ve güvecin en üstüne bu karışımı da dökün. Sıra geldi sosunu hazırlamaya. Bir kasede 1 yk salça, yarım çay bardağı zeytinyağı, tuz, karabiber, kimyon, köri tozu, fesleğen ve kekiği suyla karıştırın. Bu sosu güvece gezdirin. Yemeği suyunu da ayarlayıp, güvecin üstünü fırın kağıdı ile kaplayın. Kağıdın etrafına lastik geçirip, ocağın altını yakın ve güveç iyice ısındıktan sonra orta ateşte 30 dakika pişirin.
Afiyet ve sağlıkla kalın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder