13 Ocak 2016 Çarşamba

POFUDUK-KARABİBERLİ SANDVİÇ EKMEĞİ

Malzemeler;

1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
Yumurta beyazı (hamur için) sarısı üstüne sürmek için
1 paket kuru maya
3 yk tozşeker
1 çk tuz
1 çk karabiber
2/3 çay bardağı zeytinyağı (çay bardağınız çok küçükse 1 çay bardağı kullanın)
Aldığı kadar un


Ilık süt, su, toz çeker ve mayayı, yoğurma kabınızda buluşturup karıştırın ve üstünü kapatıp 10 dakika kabarması için bekleyin. Kabarma işlemi gerçekleşince, yumurtanın beyazını, bir parça tuzu, yağı ve 1 çay kaşığı karabiberi ekleyip elinizle iyice karıştırın. Unu eleyerek ve yavaş yavaş yedirin. Kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde edince yoğurma işlemini bırakın ve hamuru ikiye bölün. İlk parçayı oklava ile açın, ikinci parçayı da birincisinin büyüklüğü kadar açın (yaklaşık 1,5 cm olana kadar) İkinci parçayı birincinin üstüne kapatın ve istediğiniz büyüklükte hamuru kesin.( Bu işlemi yapmak sandvic ekmeğinin arasının kolayca açılmasını sağlıyor) Tepsiye yağlı kağıt serin, hamur parçalarını üstüne dizin (mayalanıp kabaracağı için aralıklı dizmeye çalışın) Sandviçlerin üstüne yumurta sarısını da sürüp 1-2 saat mayalanması için kenara alın. 

Sandvic parçaları mayalanıp kabarınca soğuk fırına tepsiyi sürün. 200 derece fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirin.

Sanvic ekmeklerinizi, ister içine çikolata, fıstık ezmesi, reçel sürerek; ister mantar sote, köfte ya da tavuklu sandvic haline getirerek servis edebilirsiniz. Bu yumuşacık sandvic ekmekleri çocukların beslenme çantası için de ideal... Diğer bir avantajı da bayatlamadan uzun süre dayanması.

Afiyet ve sevgiyle kalın.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder