6 Şubat 2016 Cumartesi

CEVİZLİ EZME-PIRASA&HAVUÇLU


Malzemeler;

1 sap pırasa
1 adet havuç
4 yemek kaşığı biber salçası
4 yemek kaşığı domates salçası
1 sarımsak
yarım su bardağı ceviz
yarım su bardağı zeytinyağı
pulbiber, karabiber, kimyon, kekik, fesleğen, kuru nane


Kahvaltıda vazgeçilmezlerimden olan "ezme"yi hazır almaya karşıyım. Her evde bulunan malzemelerle kolaycacık yapılabilir. Benim her tarife sebze ekleme tutkumdan kaynaklanan pırasa-havuç da malzemeler arasında yerini almakla birlikte, arzu etmeyenler bu iki sebzeyi eklemeden, diğer malzemelerle ezme'yi rahatça yapabilirler.

Şimdi bir tavaya zeytinyağımızı koyalım, rondoda çekilen pırasa ve havuçtan, öncelikle pırasayı tavaya koyup öldürelim. Ardından havucu ilave edelim. Sarımsağı da ezip tavaya atalım. Diğer tarafta, bir kaseye tüm salçaları koyup, içine bir çay bardağı içme suyu katarak salçayı inceltelim. Salçaya tüm baharatları ekleyelim ve tavaya dökelim. Karıştıra karıştıra, kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim. Ocağı kapatınca dövülmüş cevizi de ilave edip karıştıralım. Mis gibi kokan ezme'yi bir dilim etimeğin üzerine koyup hemencecik afiyetle tüketelim :) 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder