15 Mart 2016 Salı

MİDYE BAKLAVA

Malzemeler;

500 gram un
1 yemek kaşığı sirke
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
2/3 çay bardağı sıvı yağ
yarım paket kabartma tozu
bir çimdik tuz
1 yumurta

Şerbet;

3 bardak su 3 bardak şeker (şerbet üstü yağmur damlacığı gibi kabarana kadar kısık ateşte kaynatılır) indikten sonra 1 yemek kaşığı limon katın.
.........................................................................................................................................


Önce sıvı malzemeler ve yumurta karıştırılır. Karışımın içine un, kabartma tozu da katılıp kulak memesi kıvamında yoğrulur. Hamur 1 saat dinlendirilir.

Dinlenen hamurdan, cevizden az büyük parçalar koparılıp, açabildiğiniz incelikte açın. Baklava yufkasını açarken, un ve nişastayı karıştırarak kullanın. (Oklavaya yapışmasın diye bezeyi unlamanız gerekecek) Her bir yufka yaprağını dörde bölerek, midye şeklini vereceğiz.

Midye baklavanın nasıl yapıldığını resimlerde görebilirsiniz.

250 gram katı yağ eritilip, sıcak sıcak midye baklavanın üstüne dökülür. Ardından 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir. Baklavamız fırından çıkıp soğuduktan sonra üzerine ılıktan biraz daha sıcak şerbet dökülür ve içini çekmesi için bekletilir.

Şerbetini çekince baklavanızı yanında kaymakla servis edebilirsiniz, afiyetle kalın.



















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder