23 Nisan 2016 Cumartesi

EN LEZZETLİ SADE PİLAV TARİFİ

Malzemeler;

2 su bardağı pilavlık pirinç
3 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı yenibahar
1/2 çay kaşığı karabiber
Zeytinyağı ve tereyağ


Pilav biz kadınların prestij yemeğidir. Tam kararında ve tadında pilav tutturmak nerdeyse yıllarımı aldı. Eğer Sizde benim gibi pilavcı iseniz işte Size yıllarınızı harcamadan sahip olacağınız mükemmel bir tarif...

Öncelikle pirinci bol suda yıkayıp nişastası tamamen gidene kadar suda bekletelim. Bir süre sonra suyunu süzüp kenara bırakalım. Diğer tarafta teflon bir tava ya da tencerede 2 yk zeytinyağı ve 2 yemek kaşığı tereyağını eritip pirinci içine atalım, tuzda ekleyip orata ateşte bir güzel kavuralım. Yenibahar ve karabiberi de atıp biraz daha kavuralım. Sonra 3 bardak sıcak suyu katıp tencerenn kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim. Dilerseniz arada bir kereye mahsus altüst edebilirsiniz ancak kapağını sık sık açıp karıştırmayın lapa olur.

Pilav piştikten sonra en az 20 dakika demlenmelidir, bu süreye de dikkat edersiniz, tane tane dökülen bir pilavınız olacaktır.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder