Malzemeler;
1 kase haşlanmış kara buğday
3 yemek kaşığı domates salçası
1 küçük su bardağı tel şehriye
150 gram minik doğranmış tavuk eti ya da 2 su bardağı tavuk suyu
2,5 yemek kaşığı un
7 su bardağı sıcak su
tuz, karabiber, kimyon, tarhun, limon suyu
1 kase haşlanmış kara buğday
3 yemek kaşığı domates salçası
1 küçük su bardağı tel şehriye
150 gram minik doğranmış tavuk eti ya da 2 su bardağı tavuk suyu
2,5 yemek kaşığı un
7 su bardağı sıcak su
tuz, karabiber, kimyon, tarhun, limon suyu
Çorba genel olarak yemek öncesi tüketilir. Hazırlayacağımız şehriyeli buğday aşı çorbasını ise gerek kıvamı gerek besleyiciliği ile direkt ana öğün olarak tüketebilirsiniz.
Büyük bir tencerede yarım çay bardağı zeytinyağı ile 3 yemek kaşığı domates salçasını soteleyelim. İçine 7 bardak suyu ilave edelim (eğer tavuk suyu da kullanacaksanız, 5 bardak sıcak su kullanın) Fokurdamaya başlayınca içine tel şehriye ve haşlanmış buğdayımızı da katalım. Diğer tarafta tavuk etini teflon tavada kavurmaya başlayalım. Tavuk suyunu çekip cızır cızır edince tencereye ilave edelim. (tavuk etini kullanmayacaksınız 2 bardak tavuk suyunu ilave edebilirsiniz) Küçük bir kasede unu su ile inceltip ve sıcak su ile ılıtıp tencereye karıştıra karıştıra katalım. 1 çay kaşığı kimyon, bir çimdik tarhun otu, karabiber ve arzu ettiğiniz kadar tuzu da içine atalım. 20 dakika ortadan az daha kısık ateşte pişirelim.
Servis yaparken limon suyu ilave edelim.
Mmmmm... Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder