16 Nisan 2016 Cumartesi

MENEMEN

Kahvaltıların sultanı menemeni herkes farklı usülde pişirir. Ben daha çok yumurtası bol, domatesi az olan tarzında yapardım ancak geçen hafta Küçük Çamlıca Tepesinde yaptığımız kahvaltıda soğanlı ve bol domatesli olanını yedim ve çok beğendim. Bugün haftasonu özel kahvaltısında aynısını evde denedim ve ev halkının da beğenisini kazanınca tarifini Sizlerle paylaşmaya karar verdim.

Malzemeler;

5 domates
2 çarliston biber
1/2 küçük doğranmış kuru soğan
4 yumurta
tereyağ ya da zeytinyağ
tuz, karabiber

Derin bir kapta yumurtaları kırıp çırpalım. Tavayı ocağa koyup içine 3 yemek kaşığı zeytinyağı ya da 1 yemek kaşığı tereyağını koyalım. İçine soğanları atıp soteleyim. Doğranmış domatesleri ve biberleri de tavaya ekleyip, domates suyunu çekene kadar orta ateşte pişirelim (yaklaşık 7-8 dakika). Tuz ve karabiberi de atalım. Yumurtalarımızı tavaya döküp karıştıra karıştıra pişirelim. (yumurtaları döktükten sonra ateşi biraz kısalım)

İşte soğanlı ve bol domatesli menemenimiz hazır, afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder