1 Nisan 2016 Cuma

NOHUTLU BULGUR PİLAVI

Malzemeler;

2 su bardağı pilavlık bulgur
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 domates
2 adet yeşil biber
1 adet kuru soğan
yarım adet kabak rendesi
kimyon, tuz, karabiber, pulbiber
1 yk domates salçası, 1 tatlı kaşığı biber salçası


Küçük küçük doğranmış biber, soğan ve domates, yarım çay bardağı zeytinyağı ve 1 yk tereyağ ile sotelenir. İçine nohut atılıp 2-3 dakika daha sote işlemine devam edilir. Sonra içine salçalar atılarak biraz daha çevrilir. Rende kabak da ilave edilir. Yıkanmış bulgur, tuz ve baharatlar katılır. 3,5 su bardağı ılık su ilave edilerek, kaynayana kadar orta ateşte, devamında ise çok kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder