1 Nisan 2016 Cuma

YOĞURTLU YEMEK



Yoğurtlu yemek, yemeye doyamadığım yemeklerin başında gelir. Hem lezzetli hem çok doyurucu bir tariftir. Hem yoğurt hem de bakliyatın birleşmesinden oluşan bu neffis yemek özellikle çocukların sık sık yemesi gereken besinlerin başında geliyor. Tarifi yazıp buzdolabınıza yapıştırmanızı tavsiye ederim. Afiyetle kalın.










Malzemeler;

250 gram süzme yoğurt
200 gram normal yoğurt
200 gram küçük doğranmış tavuk eti
1 tas haşlanmış buğday
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 orta boy küp küp doğranmış patates
1 tas haşlanmış nohut
1 yumurta
2 yk un
tuz
pulbiber, tarhun

Yoğurt, un, yumurta ve tuz birlikte çırpılır. İçine 5 bardak kaynamış su katılır. Tencere ocağa konur, içine patates, nohut, buğday atılır ve kaynamaya bırakılır. Diğer tarafta ayrı teflon tavada tavuk eti suyunu çekip cızırdayana kadar pişirilir. Piştikten sonra kaynamakta olan tencereye ilave edilir. Tüm malzeme birlikte 20 dakika daha kaynatılır. Sos tenceresinde 1 çay bardağı zeytinyağı, pulbiber, tarhun orta ateşte harmanlanır, ateşi kapatınca sosun içine kuru nane eklenir. 

Yemek pişip, tencerenin altını kapattıkdıktan sonra, sos da içine ilave edilir.

Hem doyurucu, hem sağlık deposu, üstüne de lezzetli mi lezzetli bir tarif. Mmmmm... Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder