23 Kasım 2015 Pazartesi

BESLENME ÇANTASI-HİNDİ FÜME SANDVİÇ


Biz ebeveynlerin en büyük kabuslarından biri de okul beslenmesi için ne hazırlayacığımızdır. Hem lezzetli, hem besleyici olmalı, hem akmamalı-kokmamalı hem de bakınca ye beni ye beni diye bağırmalı :) İşte bu yüzden blogumda beslenme çantası hazırlama önerilerine de yer vermek istedim.

Hindi füme sandviç, yukarıda saydığım tüm kriterlere uyuyor. Bu sandvicin maliyeti de çok yüksek değil, tüm ebeveynlerin rahatça bulabilecekleri malzemelerden oluşuyor. O zaman gelsin malzemeler;

Kepekli ya da buğday unundan yapılmış doygun bir sandvic ekmeği
Krem peynir
2 yaprak kıvırcık
1 dilim kaşar peyniri
1 dilim tavuk jambon
2 dilim hindi füme

Sandvic ekmeğini ikiye ayırıp her iki tarafa da inceden krem peynir sürelim. Taban olan ekmek tarafına kaşar peynirini ve tavuk jambonu koyalım, üstüne kıvırcık yapraklarını serelim. Kıvırcıkların üstüne hindi fümeleri koyalım ve sandvicin diğeri yarısını üstüne kapayıp hafifce bastıralım, folyoya sarıp beslenme çantasına koyalım. Okulda yanına alacağı portakal suyu ile birlikte müthiş gidecektir. 

Hindi füme ve tavuk jambonda işlenmiş ürün bunun neresi sağlıklı diyenler varsa, şu şekilde açıklamak istiyorum, kantinde ketçaplı, mayanozli hamburger ve sosisleri yiyeceğine, kaliteli ürünlerden seçeceğiniz işlenmiş et ürünlerini çocuğunuza yedirmeniz daha mantıklı olacaktır. Nitekim uzmanlar günde 50 gramın altında tüketildiği sürece sorun yok demektedir. Zaten her gün aynı sandvici yapıp koyacağız diye birşey yok, sağlıklı farklı sandvic tarfileride hazırlayıp beğeninize sunacağım. Afiyetle kalın.










Hindi etinin faydaları;

Hindi eti düşük yağ oranıyla kabin dostudur. Yani normal bir hindi yemeğinde bulunan yağ, kırmızı etteki yağın ancak yarısı kadardır. Ayrıca mineral deposudur. Hindi etinde bulunan başlıca minarellerden olan çinko bağışıklık sistemi, yaraların iyileşmesi, vücudun yağ, protein ve karbonhidratları sindirmesi için son derece önemli bir mineraldir. Hindi etinde aynı zamanda fosfor, magnezyum ve hindinin siyah etinde önemli miktarda demir bulunur. Hindi protein açısından da son derece zengindir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder