23 Kasım 2015 Pazartesi

KAHVALTILIK-SUCUKLU EKMEK

Sabahları iştahsız olan, ne yiyeceğim diye düşünen, canı kuru peynir ekmek çekmeyenlerden misiniz? Size öncelikle şunu tavsiye edeceğim, gece geç saatlerde yemek yemeyi bırakın, ağzınıza saat 21.00' den sonra birşey koymamayı deneyin, bakın o zaman kahvaltıda öyle nazlı nazlı süzülebilecek misiniz:) 

Söz kahvaltıdan açılmışken iştah açıcı bir tarifi de vermeden edemeyeceğim. Nar gibi kızarmış, kokusu taaa yatak odasına varan, saat 12 ye kadar yatan öğrenci kardeşimi bile sabah 9 da ayağa diken sucuklu ekmeğin malzemeleri;

5 dilim bayat ekmek
kaşar
sucuk
domates (servis için)

3-5 dilim sucuklu ekmek dilimleri için fırın mı yakılır dediğinizi duyar gibi oluyorum. Yok yok, gerek yok tabi. Size daha ekonomik bir yol söyleyeceğim. Ağzı kapaklı bir teflon tavada da nar gibi kızarmış sucuklu ekmekler yapabilirsiniz...İşte formül;

Dilimlenmiş ekmekleri (ya da tost ekmeklerini) teflon tavaya dizin. Ocağın altını yakın, ancak ateşi çok harlı olmasın ekmekleri hemen yakmayalım di mi? Orta ateşten biraz daha kısık ateşte, yavaş yavaş kızartın. Ön tarafları kızarınca arka taraflarını çevirin ve kızaran taraflarına ince dilim kaşar koyun. Kaşarın üstüne de ayrı bir tavada kızartılmış sucukları dizin ve tavanın kapağını kapatın. Yine altı çok harlı olmayan ateşte 5-7 dk altını kızarmaya bırakın. Kaşarların eridiğini görünce ateşi kapatın. Yanına domates, salatalık, kırmızı biber, yeşillikle servis edin. Sindirimi kolay ve hafif, lezzetli mi lezzetli, hem de ekonomik bir kahvaltı, haftasonu arkadalarınızı kahvaltıya çağırıp denemenizi tavsiye ederim. 

Afiyetle kalın.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder