20 Kasım 2015 Cuma

DOMATESLİ NOHUTLU PİLAV

Et yemeklerinin olmazsa olmazı pirinç pilavını biraz daha zenginleştirip besin değerini artırmak istiyorsanız bu tarif tam da Sizin için.

Malzemeler;

2 bardak pirinç
yarım çay bardağı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı tereyağ
yarım su bardağı ön pişirimden geçmiş nohut ( ya da konserve nohut)
1 büyük domates (kabukları soyulmuş, minik minik doğranmış)
tuz, karabiber

Yapışmaz tavaya zeytinyağı ve tereyağını koyup eritelim. İçine yıkanmış ve süzülmüş pirinçleri ve tuzunu atıp, çıtırdatana kadar karıştıra karıştıra kavuralım. Kavrulmuş pirincin içine nohut ve domatesi de katarak, üzerine 4 bardak su ilave edelim. (Normalde 1 su bardağı pirinç için 1.5 su bardağı su konur, yani 3 bardak su koymamız lazımdı ancak yarım su bardağı nohut da su çekeceği için bu tarife özel, ilaveten 1 bardak daha su koyuyoruz) Tencerenin kapağını kapatıp, önce harlı ateşte, kaynayınca, kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Piştikten sonra üzerine karabiberini gezdirip, dinlendiriyoruz. Pilavımız 20 dakika sonra yemeye hazırdır. Afiyetle kalın...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder