20 Kasım 2015 Cuma

HAVUÇLU TAVUK KÖFTESİ

Etle sebzeyi buluşturarak yemek yapmaya bayılıyorum. Böylece sebze yemeyi sevmeyen aileminde rahatsız olmadan, vücutları için gerekli vitaminleri almalarını sağlıyorum.

İşte tam da böyle bir yemek havuçlu tavuk köftesi. Aroması mükemmel, tadı neffis, yapması kolay, yemesi en kolay :) Gelsin köftemizin malzemeleri;

1 kilo tavuk göğsü
1 büyük havuç
1 orta boy kuru soğan
yarım çay bardağı çekilmiş ceviz
1 çay bardağı ufalanmış bayat ekmek
1 küçük boy yumurta
1 çay kaşığı kimyon, yenibahar, köri tozu, tuz, kekik, nane, maydanoz

Havucun kabuğunu soyup rondoda ufalanana kadar çekin. Sonra cevizi de rondoda çekelim. Soğanı da soyduktan sonra rondoya koyun, onu da çekin. Rondonun işi bitti mi? Tabiki hayır. Tavuk göğsünü küçük parçalar ayırıp yine rondoda çekin. Artık rondoyu emekliye ayırabilirsiniz :) Çekilmiş tüm malzemeleri yoğurma kabına alın, malzemelerin içine yumurtayı kırın, ufalanmış ekmek ve tüm baharatları katıp, bir güzel yoğurun. Yoğurulmuş köfte hamurunu buzdolabında 1 ya da iki saat dinlendirebilirseniz, tadı daha da güzel olacaktır. Dinlenmiş köfte hamurundan yuvarlak köfte şekli vererek, bir kaba dizin. Teflon tavada az yağda pişirebilirsiniz bu durumda diyet yapanların da rahatça yiyebileceği, kalorisi düşük, vitamini bol, mükemmel bir yemek olacaktır. Afiyet olsun....




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder