24 Kasım 2015 Salı

KAHVALTILIK-BAYAT EKMEK OMLETİ

Bizim evde bayat ekmek konusu çok büyük hassasiyettir. Bir lokma ekmeği bile çöpe atamayız, elimiz varmaz. Ama tatlı ama tuzlu bir tarif yaparak, illaki bir şekilde değerlendiririz. Bayat ekmek omleti ise bir önceki gün büyük bir misafir grubu ağırlayıp, ertesi sabah o günden kalan bir torba ekmeği ne yapsam diye düşünürken ortaya çıkan bir tarif. Sizde ekmek değerlendirmek için alternatif tarifler peşindeyseniz, işte malzemeler;

Bayat ekmek
5 yumurta
arzu edildiği kadar peynir, tuz, karabiber



Öncelikle ekmek dilimlenip küçük küçük parçalara ayrılır ve teflon tavada kıtır kıtır olana kadar kızartılır. Bir kapta yumurtalar çırpılır, içine istenildiği kadar peynir ufalanır. Ben beyaz peynir ve kaşar peyniri karışımı kullanıyorum, ancak siz sevdiğiniz her peyniri bu tarifte rahatça kullanabilirsiniz. Karışımın içine karabiber ve tuz koyarak tatlandırın. Ancak peyniri çok koyduysanız hiç tuz koymayabilirsiniz. Ben omlet için balık tavası kullanıyorum alt üst etmek kolay oluyor, eğer sizin böyle bir tavanız yoksa düz bir teflon tavada da bu tarifi rahatça pişirebilirsiniz. 

Teflon tavayı hafifçe yağlayalım, içine önce yumurta-peynir karışımını dökelim. Üstüne de çıtır ekmekleri dizelim ve tavanın kapak kısmını kapatıp, orta ateşte alt tarafını pişirelim. Altı pişince diğer tarafınıda çevirip pişirelim. Ve kahvaltı masasına sıcak sıcak servis yapalım. İçinde ekmek ve peynir olduğundan son derece doyurucu, besin değeri yüksek ve lezzetli mi lezzetli, mmmmmmmmmm, afiyet olsun.













Hiç yorum yok:

Yorum Gönder