25 Kasım 2015 Çarşamba

SOĞANLI CİĞER KAVURMASI


Kendim hiç et ve et ürünleri yemediğim halde, ailem için beslenme düzenimizde sık sık et yemeklerine yer veriyorum. Özellikle çocukları dışarda fastfood gıdalardan uzak tutmak için, et yemeklerini çocukların damak zevkine göre hazırlamaya önem vermek gerekiyor. İşte tam da çocukların seveceği şekilde sotelenmiş tavuk ciğerini ister dürüm, ister sandviç ekmeği arasına biraz ketçapla sunarsanız, inanın "hadi hamburger ısmarlayalım" ısrarlarından kurtulacaksınız, bana güvenin.

Malzemeler;

700 gram tavuk ciğeri
1 büyük soğan (halka halka doğranmış)
arzu edilen baharatlar (ben kimyon, karabiber, kekik tercih ediyorum)
tuz, maydanoz


Tavuk ciğerlerini küçük küçük doğrayıp teflon tavaya alarak soteleyelim. Ciğer önce suyunu bırakacak, suyunu çektikten sonra yarım çay bardağı zeytinyağı ilave edelim. Yağ ile birlikte soğanı da katıp, soteleme işlemine ortadan az daha kısık ateşte devam edelim. İnmeye yakın baharatları ve tuzunu atalım. Yağ katıldıktan sonra soteleme işlemi en fazla 15 dakikadır, bu süreyi aşmamaya dikkat edelim. Pişirme işlemi tamamlanınca ocağı kapatıp, üzerine ince kıyılmış maydanozu serperek, kapağını kapatıp, 10 dakika sonra servis yapalım.

İşte sonuç;



Mmmmmmmmm........Afiyetler olsun.

Tavuk ciğerinin faydaları;

Tavuk ciğeri lifli bir yapıdır. Bu liflerler proteinden yapılmış kas lifleridir. Parçalanmaları çok kolay değildir. Bu yüzden tavuk ciğeri tükettiğinizde vücudunuz hem proteine doyar hemde bu proteini harcamak için ekstra enerji harcar. İçerisinde çok az miktarda yağ bulunduğu içinde kilo alımının önüne geçer. Tavuk ciğeri ayrıca folik asit yönünden de oldukça zengindir. Folik asit beynin ihtiyaç duyduğu en önemli maddelerden biridir. Özellikle algılama ve zeka fonksiyonlarını yöneten korteks bölgesi için ana besin öğesidir. Bu nedenle tavuk ciğeri, balık gibi folik asit miktarı yüksek olan besinleri gelişmekte olan çocukların özellikle tüketmesi gerekir.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder