Pastayı yaptıktan sonra, belki pastayı koyduğum kabın şeklinden belki de romantik bir anıma denk geldiğinden olacak bu afilli ismi koydum pastama :) İsmin uzun olduğuna bakmayın yapımı o kadar da uzun sürmüyor. Hem sağlıklı hem lezzetli, çocukların ve misafirlerin çok hoşuna gidecek bu pasta için 1 saat ayırmaya değer inanın.
1 bardak bal kabağında bulunan vitamin ve mineraller; A vitamini - 12230 IUC vitamini - 11.5 mgK vitamini - 2.0Folat - 22 mcgPotasyum - 364 mgFosfor - 74 mgMagnezyum - 22 mgKalsiyum - 37 mgSodyum - 2 mgDemir - 1.40 mg
Malzemeler;
Rulo pasta;
3 yumurta
2 fincan toz şeker
2 fincan un
kabartma tozu
vanilin
Pasta kreması;
1 dilim haşlanmış balkabağı
Yarım litre süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
yarım paket krema
6 yemek kaşığı toz şeker
Üstü için;
1 paket çikolata
Önce kremayı yapıp soğutalım. Sos tenceresinde sütü, unu, nişastayı, şekeri ve yumurtayı çırpıp, ocağın altını yakalım, karıştıra karıştıra kaynayana kadar pişirelim. Kaynadıktan 1-2 dakika sonra ocağın altını kapatıp, içine haşlanmış balkabağını ve kremayı atıp, blenderla iyice çırpalım ve soğuması için bir kenara alalım.
Diğer tarafta pandispanya için yumurtaları ve şekeri 5 dakika hızlı bir çekilde çırpalım. Kar gibi köpürünce elek yardımı ile un, kabartma tozu ve vanilyayı katalım. Bir kaşıkla altüst edelim. Kare şeklindeki fırın tepsisine yağlı kağıt koyup, üstüne de biraz sıvı yağ gezdirip, pandispanya hamurunu dökelim. 180 derece fırında 10 dakika kadar pişirelim, üstü pembeleşince çıkaralım. Bir tepside yağlı kağıt üzerine pudra şekeri dökelim ve diğer tarafta pişen pandispanya kekini sıcakken pudra şekerli kağıdın üstüne ters çevirelim ve üstte kalan yağlı kağıdı sıyıralım. Şimdi pudra şekerli yağlı kağıdı kullanarak pandispanya kekini rulo şeklinde saralım ve soğumaya bırakalım.
Pastamızın üstü için 1 paket çikolatayı benmari usülü eritelim.
Soğuyan rulo keki açarak içine balkabaklı kremamızdan bolca sürüp tekrar rulo yapalım ve bir kaba alalım. Üstüne de balkabaklı kremadan sürüp, benmari usülü ertilen çikolatadan bolca dökelim ve dolapta 1 gün dinlendirip servis yapalım.
Yumuşacık pandispanya ve içinizi ferahlatan balkabaklı kremanın, çikolata kayığındaki sefası hazırdır efendim :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder