31 Aralık 2015 Perşembe

YOĞURTLU KEREVİZ SALATASI

Kerevizin nasıl muhteşem bir besin deposu olduğunu bilmeyen yoktur. Bu besini klasik yemek dışında çiğ olarak salatasını tüketmek, besin değerini çarpı 2 olarak almanızı sağlayacaktır.


İşte böyle bir etkisi olan kereviz salatasının tarifi;

2 adet kereviz
1 su bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı mayonez
Dereotu
isteğe bağlı olarak sarımsak
tuz

Önce yoğurt ve mayonezi bir kapta karıştıralım. İçine tuz, bir tutam dereotu ve rende sarımsağımızı da atıp tekrar çırpalım. Kerevizleri soyup rendeleyelim ve hiç bekletmeden yoğurtlu karışımın içine atalım. (bekletirseniz kararır) Salatanızı dolapta servis yapana kadar dinlendirebilirsiniz.

Sağlıkla yaşayın. Afiyetle kalın.

Kerevizin besin değeri;

100 gram kereviz; 16 kalori enerji 2 gram besin lifi 453 IU A vitamini (Günlük İhtiyacın %9’u) 3.1 mg C vitamini (Günlük ihtiyacın %5’i) 0.3 mg E vitamini (Günlük ihtiyacın %1’i) 0.1 mg Riboflavin (Günlük ihtiyacın %3’ü) 0.3 mg Niasin (Günlük ihtiyacın %2’si) 0.1 mg B6 vitamini (Günlük ihtiyacın %4’ü) 32.2 mcg K vitamini (Günlük ihtiyacın %40’ı) 36.4 mcg Folat (Günlük ihtiyacın %9’u) 40.4 mg kalsiyum (Günlük ihtiyacın %4’ü) 0.2 mg demir (Günlük ihtiyacın %1’i) 11.1 mg magnezyum (Günlük ihtiyacın %3’ü) 24.2 mg fosfor (Günlük ihtiyacın %2’si) 263 mg potasyum (Günlük ihtiyacın %8’i) 80.8 mg sodyum (Günlük ihtiyacın %3’ü) 0.1 mg çinko (Günlük ihtiyacın %1’i) 0.1 mg manganez (Günlük ihtiyacın %5’i) 0.4 mcg selenyum (Günlük ihtiyacın %1’i) içerir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder