30 Aralık 2015 Çarşamba

MİDYE BÖREK-PEYNİRLİ&PATATESLİ

Midye börek yiyebileceğiniz en hafif ve çıtır halidir böreğin. Şimdiye kadar yemediyseniz çok şey kaçırmışsınız demektir. Hemen mahallenizin yufkacısına gidip 6 adet yufka alın ve bu kolay böreğin yapımına başlayın :)


Malzemeler;

6 adet yufka
1 kase su ve zeytinyağı karışımı
peynirli harç
patatesli harç
üstü için 1 yumurta sarısı

Yufkaları 4 eşit parçaya bölün. Her bir parçaya yağlı sudan sürün. Ve resimdeki gibi midye şekli verin. İçine harcını koyun. Üstüne yumurta sarısını sürüp, 180 derece fırında üstü nar gibi kızarana kadar pişirin. Yapımı bu kadar basit tadı bir o kadar lezzetli.

Afiyetle ve sağlıkla kalın.













Hiç yorum yok:

Yorum Gönder