11 Aralık 2015 Cuma

PORTAKALLI KURABİYE

Çocukluğumdan beri 4 çayı, günün en mutlu olduğum saatidir. 4 çayı dendiğinde, tavşan kanı demlenmiş çay, yanında evde yapılmış mis gibi kokan poğaça, kurabiye, kek ve bir o kadar lezzetli sohbetlerle şenlendirilmiş bir masa gelir aklıma. 

İşte böyle bir tarif geliyor şimdi; portakallı kurabiye, hem sağlıklı hem lezzetli.


Malzemeler;

Portakal jölesi için;
2 portakal
tarçın
yarım çay bardağı şeker

Kurabiye hamuru için;
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı süt
1 yumurta
125 gram eritilmiş ve ılıtılmış margarin
2/3 su bardağı şeker
Kabartma tozu
Aldığı kadar un


Portakalın kabuğunu soyup, rondoda çekin. Sos tenceresine portakalı, şeker ve tarçını koyup, reçel kıvamına gelene kadar pişirin, soğuması için bir kenara alın.


Kurabiye hamuru için yoğurma kabınızı çıkarın. İçine yumurta, şeker, yağ, yoğurt ve sütü koyup, çırpıcı ile iyice çırpın. Krema kıvamına gelen karışıma, kabartma tozu ve unu eleyerek ilave edin. Unun tam ölçüsünü veremiyorum, çünkü kullandığınız yumurtanın büyüklüğü, su bardağının ölçüsü farklı olduğundan birebir tutmayacaktır. Bu yüzden kulak memesi kıvamında bir yumuşaklık yakaladığınızda un ilave etmeyi bırakın. Hamurunuzun üstünü örtüp, buzdolabında 2 saat dinlendirin. Dinlenmiş hamurdan ister el ile ister kurabiye şekillendiriciyle şekil verip fırın tepsinize dizin. Kurabiyelerin üstüne tatlı kaşığı yardımı ile portakal jölesinden koyup, fırına sürün 175 derecede yarım saat pişirmek yeterli olacaktır.

NOT; Evde bulunan kuru meyvelerden de üzerine ilave ettim. Pişen kurabiyeler soğuduktan sonra üzerine pudra şekerini elek yardımı ile dökün, işte mis gibi portakallı kurabiyeler, yanına çay ve keyifli bir kitapla harika gidecektir.

Mmmmmmmm.....











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder