11 Aralık 2015 Cuma

LAHANA SARMASI

Lahana sarmasına bayılırım, Yemeye başladım mı 1,2 derken koca tencereyi yarılayıp sonra da hazımsızlıktan kendimi bir o koltuğa bir bu koltuğa atarım. Ayıptır söylemesi o kadar lezzetli yaparım :) Püf noktası iç malzemesini iyi hazırlayıp, pişrme süresini de iyi ayarlamaktan geçiyor. Tarifimi bire bir uygularsanız, sarmayı yerken parmaklarınızı da yiyeceğinize eminim :) Şimdiden afiyet olsun.



Malzemeler;

Dilediğiniz kadar beyaz lahana
1 su bardağı pirinç, 3 kaşık pilavlık bulgur
2 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı domates ve biber salçası
2 adet sarımsak
nar ekşisi, sumak
taze nane, dereotu ve maydanoz
kimyon, yenibahar, karabiber, tuz (varsa fesleğen)

Bir tavada yarım çay bardağı zeytinyağı ile küçük küçük doğranmış kuru soğanı soteleyelim. İçine 1 tatlı kaşığı ölçüsünde salçalarımızdan ilave edip, kokusu çıkana kadar kısık ateşte kavuralım. Pirinç ve bulguru iyice yıkayıp, kavrulmakta olan salçanın içine ilave edelim. Pirinçli malzemeyi de kısık ateşte 10 dakika kavurduktan sonra, ocağı kapatıp, doğranmış tüm yeşillikleri içine atalım. Nar ekşisi ve sumağı da ilave ettikten sonra tüm baharatları ve tuzumuzu da atalım. Şöyle bir çevirip, soğuması için bir kenara koyalım.

Diğer tarafta lahanaları kaynamış sıcak suya sokup çıkaralım. Yapraklar taze ise sıcak suda çok bekletmeyin erir, 2-3 dakika yeterli olacaktır. Elinize lahanayı alın, bir tatlı kaşığı iç harçtan koyun ve sarın. Tencereye sarmaları dizip, üzerine sos yapalım. Sos için salçanın kalanını bir kaseye koyalım, su ile inceltip, sarmaların üstünü geçecek kadar olacak şekilde dökelim. Kısık ateşte pişirelim.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder