26 Aralık 2015 Cumartesi

SAĞLIKLI GÜNLER-1

Sizi eczanelerden uzak tutacak formül, bütün bir kışı burnunuz akmadan atlatmanızı sağlayacak şifa deposu... Fantastik dörtlü; antep fıstığı, kaju, badem ve dut kurusu... 

Faydaları say say bitmeyen bu yemişler, diyet yapanların da en büyük besin desteği olacaktır. Özellikle alerji ile savaşanların bağışıklık sistemlerini güçlendirmek için bu yiyecekleri yanlarından ayırmamalarını tavsiye ederim.



Kajunun Faydaları;
Regl Döneminde Oluşan Sancıları Dindirir: İçeriğinde magnezyum minerali bulunan kaju, kalp atışlarını normale döndürür ve sinir dokusunun onarılmasını sağlar. Bu sayede regl döneminde yaşanan gerginlik ve sancılar daha az yaşanır.
Omega – 6 Zenginidir: Doymamış yağ asitleri barındıran kaju omega – 6 yağını bünyesinde barındırır. Bitkisel bir yağ olan omega – 6 kalp sağlığını olumlu yönde etkilemektedir.
Antioksidan Açısından Zengin: Kaliteli minerallerden; selenyum, magnezyum ve bakır içeren kaju antioksidan açısından zengindir. Antioksidanın bol olması sağlığımızı önemli ölçüde etkiler.
Kilo Verdirir: Yağlı gıda olarak bilinse de diğer türevlerine oranla daha az yağ barındırır ve kuruyemişler arasında tercih ederek kilo almamanıza yardımcı olur.
Kajunun Kemiklere Faydası: Yüksek oranda fosfor barındıran kaju kemik ve diş yapısı için gereken bileşenleri sağlar. Özellikle gelişim çağındaki çocukların ihtiyacı olan fosfor kaju yenerek sağlanabilir.
Kanser Riskini Azaltır: Flavonollar içeren kaju tümörün ve kanser hücrelerin etkisi hale gelmesini sağlar. Özellikle bakır içeren kaju kolon kanserine karşıda koruyucudur.
Kajunun Saçlara Faydası: Yukarıda da bahsettiğimiz gibi bakır içeren kaju saç sağlığı için oldukça gereklidir. Saçların dökülmesine neden olan bakır eksikliği giderildiğinde saçlar daha yavaş beyazlama gösterir.

Dut kurusunun faydaları;

Özellikle egzama oluşumlarını tedavi etme etkisi bulunmaktadır.
Damar sertliğini önleme etkisi vardır.
Vücuda kuvvet verici bir besindir.
Kansızlığı önlemek için tüketilmelidir.
Aç karnına tüketildiğinde, bağırsakların çalışmasına ve idrar sökmeye neden olur.
Ağızda, bademciklerde, boğaz iltihabında, diş eti hastalıklarında dut kurusu kullanılmalıdır.
Öksürüğü kesmek için tüketilir.
Karaciğeri kuvvetlendirici etkisi vardır.
Ateş düşürücü etki gösterir
Mide ve bağırsakların düzenli çalışmasını sağlar
Aç karnına tüketildiğinde bağırsak kurtlarının düşürülmesinde etkili olur.


Bademin faydaları;

Badem son derece yüksek besin ihtiva eder. E vitamini, kalsiyum, fosfor, demir ve magnezyum açısından zengin bir kaynaktır. Ayrıca, çinko, selenyum, bakır ve niasin içerir. Diğer bütün türleriyle karşılaştırıldığıda  besin değerleri ve faydalı bileşenleri ile ön plana çıkmaktadır.

Şam fıstığının faydaları;

100 gr antep fıstığı ile vücudumuzun günlük protein, vitamin B1 ve fosfor ihtiyacının %35”ini karşılayabiliriz.
Antep fıstığı kandaki kolesterol seviyesini düşürür. Kroner kalp hastalığı riskini azaltır.
Antep fıstığı sığır etinden protein bakımından 2 kat, fosfor bakımından 4 kat daha üstündür.
Günde 30 gr antep fıstığı yiyerek kan seviyemizi yükseltebiliriz. Kan yapıcı özelliği vardır.
E, B, C vitaminleri bakımından zengindir.
Kalp sağlığını korur.
Böbrek ve safra kesesi ağrılarını dindirir.
İnce bağırsakta glikoz emilimini azaltır ve kan şekerinin yükselmesini önler.
Böbrek ve mesane kumlarını düşürür.
Kan şekerinin yükselmesini önler.
Balgamınız var veya öksürüyorsanız antep fıstığı tüketin. Antep fıstığı akciğer iltihaplarında iyi bir iltihap temizleyicidir. Göğüs ağrılarının ve öksürüğün geçmesine yardımcı olur.
Hastalıklardan korunmak için öncelikle bağışıklık sistemimizin kuvvetli olması gerekir. Antep fıstığı bağışıklık sistemini kuvvetlendirir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder