Sizi eczanelerden uzak tutacak formül, bütün bir kışı burnunuz akmadan atlatmanızı sağlayacak şifa deposu... Fantastik dörtlü; antep fıstığı, kaju, badem ve dut kurusu...
Faydaları say say bitmeyen bu yemişler, diyet yapanların da en büyük besin desteği olacaktır. Özellikle alerji ile savaşanların bağışıklık sistemlerini güçlendirmek için bu yiyecekleri yanlarından ayırmamalarını tavsiye ederim.
Kajunun Faydaları;
Regl Döneminde Oluşan Sancıları Dindirir: İçeriğinde magnezyum minerali bulunan kaju, kalp atışlarını
normale döndürür ve sinir dokusunun onarılmasını sağlar. Bu sayede regl
döneminde yaşanan gerginlik ve sancılar daha az yaşanır.
Omega – 6 Zenginidir: Doymamış
yağ asitleri barındıran kaju omega – 6 yağını bünyesinde barındırır. Bitkisel
bir yağ olan omega – 6 kalp sağlığını olumlu yönde etkilemektedir.
Antioksidan Açısından Zengin: Kaliteli minerallerden; selenyum, magnezyum ve bakır içeren
kaju antioksidan açısından zengindir. Antioksidanın bol olması sağlığımızı
önemli ölçüde etkiler.
Kilo Verdirir: Yağlı
gıda olarak bilinse de diğer türevlerine oranla daha az yağ barındırır ve
kuruyemişler arasında tercih ederek kilo almamanıza yardımcı olur.
Kajunun Kemiklere Faydası: Yüksek
oranda fosfor barındıran kaju kemik ve diş yapısı için gereken bileşenleri
sağlar. Özellikle gelişim çağındaki çocukların ihtiyacı olan fosfor kaju
yenerek sağlanabilir.
Kanser Riskini Azaltır: Flavonollar
içeren kaju tümörün ve kanser hücrelerin etkisi hale gelmesini sağlar.
Özellikle bakır içeren kaju kolon kanserine karşıda koruyucudur.
Kajunun Saçlara Faydası: Yukarıda da bahsettiğimiz gibi bakır içeren kaju saç sağlığı
için oldukça gereklidir. Saçların dökülmesine neden olan bakır eksikliği
giderildiğinde saçlar daha yavaş beyazlama gösterir.
Dut kurusunun faydaları;
Özellikle egzama oluşumlarını tedavi etme etkisi
bulunmaktadır.
Damar sertliğini önleme etkisi vardır.
Vücuda kuvvet verici bir besindir.
Kansızlığı önlemek için tüketilmelidir.
Aç karnına tüketildiğinde, bağırsakların çalışmasına ve
idrar sökmeye neden olur.
Ağızda, bademciklerde, boğaz iltihabında, diş eti
hastalıklarında dut kurusu kullanılmalıdır.
Öksürüğü kesmek için tüketilir.
Karaciğeri kuvvetlendirici etkisi vardır.
Ateş düşürücü etki gösterir
Mide ve bağırsakların düzenli çalışmasını sağlar
Aç karnına tüketildiğinde bağırsak kurtlarının
düşürülmesinde etkili olur.
Bademin
faydaları;
Badem son derece yüksek besin ihtiva
eder. E vitamini, kalsiyum, fosfor, demir ve magnezyum açısından zengin bir
kaynaktır. Ayrıca, çinko, selenyum, bakır ve niasin içerir. Diğer bütün
türleriyle karşılaştırıldığıda besin değerleri ve faydalı bileşenleri ile
ön plana çıkmaktadır.
Şam fıstığının faydaları;
100 gr antep fıstığı ile
vücudumuzun günlük protein, vitamin B1 ve fosfor ihtiyacının %35”ini
karşılayabiliriz.
Antep fıstığı kandaki kolesterol seviyesini düşürür. Kroner kalp
hastalığı riskini azaltır.
Antep fıstığı sığır etinden protein
bakımından 2 kat, fosfor bakımından 4 kat daha üstündür.
Günde 30 gr antep fıstığı yiyerek
kan seviyemizi yükseltebiliriz. Kan yapıcı özelliği vardır.
E, B, C vitaminleri bakımından
zengindir.
Kalp sağlığını korur.
Böbrek ve safra kesesi ağrılarını
dindirir.
İnce bağırsakta glikoz emilimini azaltır
ve kan şekerinin yükselmesini önler.
Böbrek ve mesane kumlarını düşürür.
Kan şekerinin yükselmesini önler.
Balgamınız var veya öksürüyorsanız
antep fıstığı tüketin. Antep fıstığı akciğer iltihaplarında iyi bir iltihap
temizleyicidir. Göğüs ağrılarının ve öksürüğün geçmesine yardımcı
olur.
Hastalıklardan korunmak için
öncelikle bağışıklık sistemimizin kuvvetli olması gerekir. Antep fıstığı bağışıklık sistemini kuvvetlendirir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder