Malzemeler;
4 su bardağı un
2 su bardağı buğday nişastası
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı yoğurt-süt karışımı (yarı yarıya olacak şekilde)
1 su bardağı pudra şekeri
250 gram eritilmiş margarin
1 çay bardağı ayçiçek yağı
tarçın,toz zencefil
vanilin
damla çikolata
4 su bardağı un
2 su bardağı buğday nişastası
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı yoğurt-süt karışımı (yarı yarıya olacak şekilde)
1 su bardağı pudra şekeri
250 gram eritilmiş margarin
1 çay bardağı ayçiçek yağı
tarçın,toz zencefil
vanilin
damla çikolata
Yoğurma kabına ılık margarin, ayçiçek yağı ve şekeri koyup, çırpıcı ile 3-4 dakika çırpın. İçine yoğurt-süt karışımını da ekleyip birkaç dakika daha çırpın. Şimdi sıra unumuzu eleyerek kabımıza dökmekte... Eleğinizi tam kabın ortasına doğru tutun, önce 4 bardak unu, sonra kabartma tozunu, en sonda nişasta, vanilin, 1 çay kaşığı tarçın ve 1 çay kaşığının ucu ile zencefili elekten geçirin. Elinizi malzemelerinin ortasına koyun yavaş yavaş bir girdap şeklinde elinizle karıştırmaya başlayın, dönmediği noktada yoğurun. Hamur kulak memesi kıvamında olmalı, eğer sizin hamurunuz daha cıvık olduysa biraz daha un ekleyebilirsiniz. Yoğurduğunuz mis kokulu hamuru yarım saat dinlenmesi için buzdolabına alın.
Yarım saat geçtikten sonra, hamurdan küçük toplar koparıp, ister şekillendirici yardımı ile ister elinizle şekiller verin. Üstüne damla çikolatalarla resimdeki gibi gülen yüzler yapın. Ve önceden ısıtılmış 175 derece fırına sürün. Yaklaşık 20 dakika içinde pişecektir. Altı kızardığında piştiğini anlayabilirsiniz. Fırından çıkarıp, soğumaya bırakın. Tazeyken de tadı çok güzel ancak 1 gün dinlendiğinde tadından yenmiyor, bu yüzden fazla fazla yapıp ertesi güne de bırakmanızı tavsiye ederim.
Afiyetle kalın...
Afiyetle kalın...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder