İzmir köfte çocukluğumdan beri en sevdiğim yemeklerdendir. Genel olarak et köftesinden yapılır, ben bugün daha ekonomik olabileceğini düşündüğüm için tavuk köfteli tarifini vereceğim.
Malzemeler;
4-5 adet patates
15 adet köfte
yeşil biber
sarımsak
1 yemek kaşığı salça
kimyon, karabiber, tuz, fesleğen
Malzemeler;
4-5 adet patates
15 adet köfte
yeşil biber
sarımsak
1 yemek kaşığı salça
kimyon, karabiber, tuz, fesleğen
Tavuk köftesinin tarifini blog'umda bulabilirsiniz.
Tavuk köftelerini hazırladıktan sonra teflon tavada bir güzel kızartalım. Diğer tarafta patatesleri soyup, elma dilim şeklinde keselim. Patates ve köfteleri tencereye dizelim. Üstüne salçalı bir sos hazırlayalım. 1 yemek kaşığı salçayı, rendelenmiş sarımsakları, tuz, karabiber, kimyon ve fesleğeni de içine koyup, su ile sos kıvamına getirelim. Tencereye dökelim. Köfte ve patateslerin üstünü kapsayacak kadar dökmeniz yeterli olacaktır. En üste biberleri de koyup, önce harlı ateşte, kaynamaya başlayınca oldukça kısık ateşte yarım saat pişirelim. Yarım saatte dinlendirip, öyle servis yapabilirsiniz.
Afiyetler olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder