Damak çatlatan bir lezzet kremalı mantarlı tavuk sote... Ben bu tür kalorili yemekleri haftasonu menüsüne koymayı tercih ediyorum. Tüm aile birlikte stresten uzak vakit geçirdiğimiz cumartesi akşamları kalori hesabı yapmadan gönlümüzce yiyip içtiğimiz tek akşamdır. Yanında tane tane dökülen pilav ve buz gibi kola ile de mmmmmmm.... yeme de yanında yat olacaktır. Ertesi gün ise sebze çorbasına dayanıp, kanımızı temizlemek kaydı ile yiyelim dostlar :)
Malzemeler;
Yarım kilo tavuk but ızgara-tava
100 gram mantar
2 sarımsak
1 tatlı kaşığı domates salçası
kekik, fesleğen, tuz, kimyon
4 çorba kaşığı krema (hazır paket satılanlardan)
Kalabalık aileler için büyük bir rok tava ya da teflon tava, bu tür ızgara yemekler için çok gereklidir. İşte böyle bir büyük tavayı ocağa koyalım, içine küçük küçük doğranmış (sinirleri de ayrılmış) tavuk etlerini ve mantarları ilave edelim. Tavanın altını açalım, harlı ateşte karıştırarak pişmesini sağlayalım. Önce suyunu bırakacak sonra çekecektir. Diğer tarafta bir tasta salça krema ve 1 su bardağı suyu iyice karıştıralım, içine de tüm baharatları atalım. Suyunu çeken tavuk soteye tasta bulunan karışımı dökelim, tavanın altını kısalım, kapağını kapatıp yaklaşık 20 dakika ara ara karıştırarak pişirelim. Tavuklar krema sosunu çekip, yağı göz göz olunca altını kapatıp, servis edelim.
Not; Krema paketi açılınca kalanı 2-3 gün içinde tüketmek gerekiyor ancak arka arkaya kremalı yemek yapmak ta vücut sağlığımızı tehdit edeceğinden kalan paketin ağzını sıkıca kapatıp derin dondurucuya atabilirsiniz.
Afiyetler olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder