26 Aralık 2015 Cumartesi

GÜVEÇTE BEZELYELİ TAVUK

Güveçte pişen et yemekleri lime lime olur, bütün özünü suyuna verir. Güveçte pişirmek yemeğe hem sağlık hem de inanılmaz bir lezzet katar. Eğer bir güveciniz yoksa bu yemeği düdüklüde yapın aynı sonucu alırsınız diyemeyeceğim... Mutfağınızda güvece de yer açmalı ve hemen bir güveç edinmelisiniz.

Malzemeler;

300 gram konserve bezelye
3 adet tavuk but ızgara
1 adet havuç
2 adet küçük boy patates
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
tuz, kimyon, kekik, fesleğen



Güvecin en altına küçük küçük doğranmış tavuk etini dizin, üstüne bezelyeleri yerleştirin. Bezelyelerin üstüne küçük doğranmış patatesleri ve en üste de havuçları koyun. Salçayı bir kasede suyla inceltin, içine baharatlarını ve tuzunu da atıp karıştırın. Sosu yemeğin üstüne dökün. İki su bardağı sıcak suyu ve 3-4 kaşık zeytinyağını da tüm malzemenin üstüne katıp, folyo ile güvecin ağzını sıkıca kapatın. Önce harlı ateşte, yemek kaynamaya başlayınca da kısık ateşte pişirmeye devam edin. 1 saat kadar ateşte kalsın, altını kapattıktan sonra 20-25 dakika daha pişmeye devam edecektir. Yemeğiniz yaklaşık 1,5 saatte hazırdır. Bu sebeple bu yemeğe başlarken, yemek saatinden en az 2 saat önce yapmanızı tavsiye ederim. Güveci açtıktan sonra bu kadar uzun süre beklemeye değdiğini göreceksiniz :)
Afiyetle kalın, sağlıkla yaşayın.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder