26 Aralık 2015 Cumartesi

SALÇALI TAVUK

Haftasonları kalori hesabı yapmıyoruz bunu çok iyi biliyorsunuz :) İşte kalorisi de lezzeti de bol bir tarif....

Malzemeler;
5 adet but pirzola
Sos yapımı için malzemeler;
1 çay bardağı su
1 yemek kaşığı domates salçası
kekik, tuz, fesleğen, kimyon, köri


Öncelikle tavuk ızgara yapacağınız iyi bir rok tava ya da sac seçin. (Bunlara sahip değilsiniz teflon tavada da yapabilirsiniz) Butları derisini ayırmadan ve derisi altta kalacak şekilde tavaya dizin, içine yağ falan ilave etmeden direkt ateşi yakın (derisi etinin yanmamasını ve yumuşacık bir şekilde pişmesini sağlayacak, piştikten sonra tabağa alırken derisinden ayırarak alabilirsiniz.) Butlar önce suyunu salacak, sonra çekecek ve yağını tavaya bırakacaktır. Butlar kızarana kadar alt üst çevirin. Butlar kızarınca bir kenarda hazırladığınız salçalı sosu üzerine dökün ve tavanın kapağını kapatıp, ortadan daha kısık ateşte, butlar sosu çekip, göz göz oluncaya kadar pişmeye bırakın.


Yanında pilav, kuskus, makarna vb süper gider.

Dahası, butları aldıktan sonra tavada kalan sosuyla, efsane salçalı ekmekler yapabilirsiniz. Dilimlediğiniz ekmekleri sosa bulayın bir tabağa dizerek yemeğin yanında servis edin. Yok artık demeyin, bugün özgür cumartesi, yarın detoks yapar bütüüüün kaloriyi fırlatır atarsınız. Detoks için diyet ya da çorba başlıkları altındaki tariflerden yararlanabilirsiniz.

Afiyetle kalın, sağlıkla yaşayın...







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder