Malzemeler;
15-20 adet kurubiber
İç harcı;
1,5 su bardağı pirinç
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı domates ve biber salçası
2 adet sarımsak
4 yemek kaşığı nar ekşisi, 1 yemek kaşığı sumak
taze nane, dereotu ve maydanoz
kimyon, yenibahar, karabiber, tuz
Afiyetle kalın.
15-20 adet kurubiber
İç harcı;
1,5 su bardağı pirinç
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı domates ve biber salçası
2 adet sarımsak
4 yemek kaşığı nar ekşisi, 1 yemek kaşığı sumak
taze nane, dereotu ve maydanoz
kimyon, yenibahar, karabiber, tuz
Kuru biberleri sıcak suda 20-25 dakika haşlayıp, suyunun süzülmesi için süzgeçe alın. Diğer tarafta iç harcını hazırlayalım. Bir tavada, 1 çay bardağı zeytinyağı ile küçük küçük doğranmış kuru soğanı soteleyelim. İçine 1 tatlı kaşığı ölçüsünde salçalarımızdan ilave edip, kokusu çıkana kadar kısık ateşte kavuralım. Pirinci iyice yıkayıp, kavrulmakta olan salçanın içine ilave edelim. Pirinçli malzemeyi de kısık ateşte 10 dakika kavurduktan sonra, ocağı kapatıp, doğranmış tüm yeşillikleri içine atalım. Nar ekşisi ve sumağı da ilave ettikten sonra tüm baharatları ve tuzumuzu da atalım. Şöyle bir çevirip, soğuması için bir kenara koyalım.
Sıra soğuyan
malzemeleri buluşturmaya geldi. Biberlerin içini açıp, iç harçtan dolduralım
ancak bir parmak boşluk bırakalım, çünkü pirinçler şişecektir. Üstünü 1 parmak
geçecek kadar salçalı su yapıp dökelim ve önce orta ateşte kaynatıp, devamında
kısık ateşte yarım saat pişirelim.
Afiyetle kalın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder