31 Aralık 2015 Perşembe

KEREVİZLİ ET KÖFTESİ

Kereviz muhteşem bir vitamin deposu olmakla birlikte çocuklara yedirmesi çok zor olan bir besindir. Kerevizi köftenin içine katarak hem lezzetini artırabilir hem de çaktırmadan kereviz yemeyi sevmeyen ev halkına yedirebilirsiniz :)


İşte malzemeler;

500 gram orta yağlı kıyma
3 dilim bayat ekmek içi
1 baş soğan
1 yumurta
1 havuç
1 adet küçük boy kereviz
sarımsak, tuz
maydanoz
baharat (kimyon, yenibahar, kekik, fesleğen, nane, karabiber)


Rondoda havuç, soğan, sarımsak kereviz ve maydanozu birlikte çekin. Köfte hamurunu yoğuracağınız kaba çekilmiş malzemeyi, kıymayı, yumurtayı, bayat ekmek içini, tuzu ve baharatları katıp, bir güzel yoğurun.

Yoğurulmuş köfte hamurunu 1 saat dolapta dinlendirdikten sonra şekil verip teflon tavada kızartabilirsiniz.

Afiyetle ve sağlıkla kalın.





Kerevizin besin değeri;

100 gram kereviz; 16 kalori enerji 2 gram besin lifi 453 IU A vitamini (Günlük İhtiyacın %9’u) 3.1 mg C vitamini (Günlük ihtiyacın %5’i) 0.3 mg E vitamini (Günlük ihtiyacın %1’i) 0.1 mg Riboflavin (Günlük ihtiyacın %3’ü) 0.3 mg Niasin (Günlük ihtiyacın %2’si) 0.1 mg B6 vitamini (Günlük ihtiyacın %4’ü) 32.2 mcg K vitamini (Günlük ihtiyacın %40’ı) 36.4 mcg Folat (Günlük ihtiyacın %9’u) 40.4 mg kalsiyum (Günlük ihtiyacın %4’ü) 0.2 mg demir (Günlük ihtiyacın %1’i) 11.1 mg magnezyum (Günlük ihtiyacın %3’ü) 24.2 mg fosfor (Günlük ihtiyacın %2’si) 263 mg potasyum (Günlük ihtiyacın %8’i) 80.8 mg sodyum (Günlük ihtiyacın %3’ü) 0.1 mg çinko (Günlük ihtiyacın %1’i) 0.1 mg manganez (Günlük ihtiyacın %5’i) 0.4 mcg selenyum (Günlük ihtiyacın %1’i) içerir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder