Malzemeler;
1 kilo tavuk göğsü
1 tatlı kaşığı köri tozu
1 tatlı kaşığı domates salçası
yarım paket krema
baharatlar (kekik, fesleğen,kimyon,pulbiber)
tuz
Afiyetle ve sağlıkla kalın.
1 kilo tavuk göğsü
1 tatlı kaşığı köri tozu
1 tatlı kaşığı domates salçası
yarım paket krema
baharatlar (kekik, fesleğen,kimyon,pulbiber)
tuz
Tavuk göğsünü dilediğiniz şekilde doğrayın. (ince şeritler halinde ya da küp küp olabilir) Büyük bir teflon tava ya da rok tavaya doğranmış tavuk etini atıp suyunu çekene kadar pişirin. (önce suyunu salacak sonra çekecek) Diğer tarafta, bir kasede 2 çay bardağı su, salça, köri tozu, tuz, krema ve baharatları iyice karıştırın ve suyunu çeken tavuk etinin üstüne gezdirin. Tavanın kapağını kapatıp altını kısın, 40 dakikada ara ara karıştırarak, sosunu iyice çekip, göz göz olana kadar pişirin.
Köri soslu tavuğu, pilav ve yoğurtlu kereviz salatası ile servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder