Kuru fasulye, nohut, pilav üçlüsünün yanına en çok turşu yakışır. Çocukluğumda turşu suyunu bardak bardak tepeme dikerdim. Şimdi gastrit sorunum sebebi ile suyunu içemesem de, birkaç tane salatalık, lahana ve pancar turşusu ile küçük kaçamaklar yapıyorum.
Malzemeler;
1 kilo turşu malzemesi
1 fincan kaya tuzu
2 bardak üzüm sirkesi
1 yemek kaşığı limon tuzu
Kaynatılıp soğutulup su (1litre)
1 baş sarımsak
Önce turşu kabına suyu ve diğer malzemeleri (tuz, sirke ve limon tuzu) koyup iyice harmanlıyoruz. Sonra turşuluk malzemeyi ve sarımsağı (salatılık, lahana vb) içine döküp, hafifçe çalkalayıp, ağzını sıkıca kapatın (turşu suyu sebzelerin üstünü geçecek şekilde olmalı) Karanlıkta saklayın. Katkı maddeli hazır turşu almaya gerek yokmuş değil mi:) 1 ayda içini çekmiş olur, afiyetle tüketebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder