2 Aralık 2015 Çarşamba

MUZLU SÜT

Süt büyük küçük hepimizin tüketmesi gereken mucizevi bir besin. Ancak çocuklarımıza hergün bir bardak süt içmeyi ne kadar dayatsak ta, kendimiz için o kadar dikkatli olamıyoruz. Süt içmeyi lezzetli bir ara öğün haline getirirseniz, hem vücudunuzun ihtiyacı olan mineral ve vitaminleri tamamlarsınız, hem de kalorili yiyeceklere yönelmemiş olursunuz. İşte size yapması kolay müthiş lezzetli bir tarif...

Malzemeler;

1 su bardağı süt
2 adet kuru incir
2 adet kuru kayısı
1 adet muz
3 adet ceviz
1 tatlı kaşığı kabak çekirdiği
1 çay kaşığı tarçın
1 yemek kaşığı yulaf ezmesi

Kuru kayısı ve incirleri, 1 bardak sıcak suyun içine koyup, 15-20 dakika yumuşaması için bekletin. Blender'a yumuşamış kuru meyveleri, dilimlenmiş muzu, ceviz, kabak çekirdeği, yulaf ezmesi, tarçın ve sütü koyalım. Tüm malzemeleri 3-4 dakika blenderda karıştıralım. Karışımı büyük bir bardak su bardağına boşaltıp, mmmmmm afiyetle içelim. 

Gün içinde açlığınızı bastırmanızı sağlar. Canınızın tatlı çekmesini engeller. Bağırsak sisteminizi çalıştırır. 

Hergün yaparsanız, içine attığınız kuru meyve ve kuru yemişleri değiştirerek, farklı farklı mineral vitaminleri almış olursunuz. Diyet yapanlar sadece muz, süt, yulaf ezmesi ve tarçınla hazırlayarak, diyetlerini tamamlayabilirler.




Yulaf ezmesinin faydaları;

  • Yulaf ezmesi cilt ve saç sağlığını korur. Yukarıda anlattığımız uygulamalar yardımıyla cilt ve saç sağlığı için kullanılabilir ve tamamen doğal olduğundan dolayı her hangi bir zararı yoktur.
  • Sinir sistemi için etkili olan yulaf ezmesi düzenli olarak tüketilmesi durumunda stres ve depresyon vakaları ile bünyenin savaşmasını sağlar.
  • Bazı sağlık uzmanları yulaf ezmesinin kolesterole iyi geldiğini savunmaktadırlar. Yulaf ezmesinin içerdiği bol miktardaki lif, kolesterol emilimini sağlar ve yüksek kolesterolün neden olduğu sorunlardan bünyeyi berteraf eder.
  • Yulaf ezmesi kalp ve damar sağlığının korunmasına yardımcı olur, kolesterol seviyesini dengeleyerek kalbin çalışmasına yardımcı olur, ayrıca bu özelliğinden dolayı inme ve felç riskini azaltır.
  • Yulaf ezmesi sindirim sistemi içinde faydalıdır. Özellikle bol miktarda lif içermesi bağırsak ve mide sağlılın korunmasına yardımcı olur. Lifler ayrıca kabızlık sorunlarının ortadan kalkmasına yardımcı olabilir.
  • Bazı sağlık uzmanları yulaf ezmesinin diyabet yani şeker hastalığına iyi geldiğini savunmakla birlikte sağlıklı kişilerin şeker hastalığına yakalanma riskini azalttığını söylemektedirler
  • Yulaf ezmesi enerji verir. Bu özelliğinden dolayı sporcuların düzenli olarak tükettikleri besinler arasındadır.
  • Bağırsak kanseri riskini azaltır.
  • Bazı sağlık uzmanları düzenli olarak bir miktar yulaf ezmesi tüketimi, hipertansiyon sorunlarını oratadan kaldırmaya yardımcı olacağını savunmaktadırlar.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder