2 Aralık 2015 Çarşamba

TAVUKLU BEZELYE YEMEĞİ

Malzemeler;

100 gram tavuk eti
250 gram bezelye
1 adet patates
1 adet kırmızı biber
1 adet küçük boy kuru soğan
1 er tatlı kaşığı domates ve biber salçası
baharat, tuz

Bu yemek için güveç kullanırsanız mükemmel olur ancak güveci olmayanlar için düdüklüde iş görecektir. Güveç ya da düdüklüye zeytinyağını arzu ettiğiniz ölçüde koyun. Güvecin en altına tavuk etlerini dizelim, üstüne bezelyeleri koyalım, en üste patates ve halka halka doğranmış soğanla-kırmızı biberleri bırakalım. Bir kasede, 1 tatlı kaşığı domates salçası ve biber salçasını, 1 su bardağı su ile inceltelim. İçine kimyon, kekik, tuz, karabiber ve köri tozu da ilave edip, bu sosu malzemelerin üstüne dökelim. Güvec kullanıyorsanız, ağzını folyo ile kapatın, önce normal ateşte 20 dakika (güveç ancak ısınacaktır) sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Düdüklü kulalnıyorsanız her zaman yaptığınız şekiled kullanın. Yemek, kebap gibi susuz bir yemek , fazla suyu kalırsa suyunu çekene kadar ağzı açık pişirmeye devam edin.

Afiyetle kalın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder