10 Aralık 2015 Perşembe

SEBZELİ ET KÖFTESİ

Köfte çocukların en sevdiği yemeklerden biridir. Biz ebeveynlerin ise, en zorlandığı konu çocuklarımıza sebze yedirebilmektir. O halde çocukların en sevdiği yiyecek ile sebzeyi buluşturmaya var mısınız?


Gelsin malzemeler;

750 gram orta yağlı kıyma
150 gram bayat ekmek içi ( yarım ekmek)
1 baş soğan
1 yumurta
1 adet pırasa
yarım havuç
100 gram haşlanmış lahana
sarımsak, tuz
maydanoz, nane
baharat (kimyon, yenibahar, kekik, nane, karabiber)


Sebzeleri, sarımsağı ve soğanı rondoda küçük küçük çekip yoğurma kabına alalım. İçine yumurta, baharat ve tuzu da koyup kaşık yardımı ile karıştıralım. Yine rondoda unufak edilmiş bayat ekmeği ve kıymayı yoğurma kabının içine ilave edelim. Güzelce yoğuralım. Minnacık doğranmış maydanoz ve naneyi de katarak son bir kez-yeşilliği fazla ezmeden yoğuralım ve dinlenmesi için buzdolabında 2 saat bekletelim.



Dinlenmiş köfte hamurunu çıkarıp, şekil verip, teflon tavada az yağ ile kısık ateşte iki tarafını da kızartarak, sumaklı soğanla servis yapalım (sumaklı soğan tarifine de sitemden ulaşabilirsiniz.) Bol yağda kızartabilirsiniz ancak hem kalorisi artacak hem de köfteyi kurutacaktır.

Et hazmı zor bir besindir. Köftenin içine pırasa, lahana gibi sebzeleri de ilave etmemiz hem sindirime yardımcı olacak hem de besin değerini artıracaktır. Üstelik hem çocuklar hem de sebze yemeyi sevmeyen büyükler, sebzeli köftenin tadına bayılacaklar ve itiraz etmeden tabağı hoplatıp gümleteceklerdir :)

Afiyetle kalın.

NOT; Köfteyi bolca yapıp, bir kısmını kızartıp aynı gün servis ediyorum, kalan kısmını da köfte şekli verip derin dondurucuda saklıyorum. Habersiz misafir geldiğinde hemen hazırcacık oluyor. Yanına bir pilav-ayranla misafirinizi panik olmadan ağırlamanızı sağlıyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder