Siz de sabahları benim gibi iştahlı uyananlardan biri misiniz? Eğer öyleyse değilse bile , iştahınızı açacak, lezzetli mi lezzetli, kolay mı kolay, nefis bir tarif "sucuklu simit"
Malzemeler;
Fırından alınmış büyük boy simit
Kaşar
Sucuk
Karabiber
Simiti verevlemesine ya da küçük halkalar şeklinde doğrayın. Büyükçe bir teflon tavaya dizin. Orta ateşte alt taraflarının kızarmasını bekleyin. Altı kızarınca, ateşi iyice kısın ve simit halkalarını çevirip, üstlerine kaşar ve sucuk dilimlerini koyun. Teflon tavanın kapağını kapatıp, kaşarların erimesi için bekleyin. Yaklaşık bir 5 dakika sonra yukarıdaki gibi bir görüntü elde edeceksiniz. Ocağı kapatın, simit dilimlerini tabağa alarak, üzerine hafif karabiber serpin. Sıcacık demli bir çayın yanında afiyetle yiyin :)
Benim gibi et ve et ürünleri yemeyenlerdenseniz sadece kaşarlı yapabilir, üstüne çeri domates ve azıcık zeytinyağı gezdirerek de servis edebilirsiniz. Her ne kadar sucuk yemesem de, sabah kahvaltısında kokusuna bayılırım. İki haliyle de muhteşem oluyor.
Afiyetle kalın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder