17 Aralık 2015 Perşembe

SÜTLÜ YEŞİL ÇAY

Soğuk kış günlerinde içimizi ısıtacak sıcacık bir tarif geliyor şimdi. Hem sağlıklı, hem lezzetli hem de kalorisi düşük, bir içecekten bekleyeceğiniz herşey bu tarifte :)

Malzemeler;

1 bardak sıcak süt
poşet yeşil çay
toz zencefil
tarçın
kakule
1 çay kaşığı vanilin


Kakule her evde bulunmayabilir, olmazsa olmaz bir malzeme değil, ancak aktardan alacağınız 100 gram kakule sizi bütün bir kış idare edecektir, hem ucuz hem de vücut için ciddi faydalı bir bitki, tarifin sonunda faydalarına yer vereceğim.

Cezvede bir fincan süt kaynar derecede ısıtılır. Altını kapatınca poşet yeşil çay ve 2 adet kakule içine atılır. 3-5 dakika bekledikten sonra poşet çay ve kakule içinden süzülerek çıkartılır. 1 çay kaşığının ucu ile tarçın, toz zencefil ve vanilin de içeceğe katılır. Arzuya göre şekersiz ya da bir çay kaşığı bal ile afiyetle içilir.

Kakulenin faydaları;

Kakulenin içeriğindeki antioksidan bileşikler sebebiyle vücutta toksinleri atmada etkili olduğu bilinmektedir. Kakule potasyum, magnezyum ve kalsiyum minerallerinden zengindir ki bu mineraller kalp atım hızı ve kan basıncı üzerinde olumlu etkilere sahiptir. Ayrıca bakır ve demir içeren kakule bu özelliği ile de kırmızı kan hücrelerinin üretimine katkıda bulunur. C vitamini, riboflavin, niasin ve esansiyel yağlardan zengin bir baharat olan kakule genel sağlığı iyileştirmeye yardımcı olur. İçeriğindeki uçucu yağlar sebebiyle aromaterapi ve depresyon tedavisinde kullanılır. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder