2 Aralık 2015 Çarşamba

YAZ SEBZELERİ KAVURMASI

Malzemeler;

250 gram kurutulmuş sebze (patlıcan, kabak, yeşil fasulye, biber)
1 adet soğan, sarımsak
1 adet domates
1 yemek kaşığı salça
yoğurt
pulbiber, yağ

Kuru sebzelerin önce kaynatılarak açılması sağlanır (düdüklüde 10 dakika, kaynatma işlemini tencerede yapacaksınız 25-30 dakika yeterli olmaktadır.) Bir tavaya zeytinyağını döküp içine orta boy minik minik doğranmış soğan, sarımsak, bir adet küp küp doğranmış domates ve salçayı koyarak soteleyelim. İçine kuru sebzelerimizi de atıp, kavurma işlemine 10 dakika daha devam edelim.



Yoğurtla servis yapalım. MMMMMMM.... Afiyet olsun.....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder