25 Şubat 2016 Perşembe

TARÇINLI TÜRK KAHVESİ

Siz de benim gibi keyif kahvesi düşkünü müsünüz?  O zaman Size çok gizli bir tarif vereceğim.

Herkes türk kahvesi nasıl yapılır bilir. Ancak içtikçe köpüğü eksilmeyen tarçınlı bir türk kahvesi yapmayı heskes becerebilir mi? Benim tarifimden sonra evet :) 

Ben de bu tarifi, zamanında kahvede çalışan bir akrabamızdan öğrenmiştim. Püf noktası kısık ateş ve sabır. Hazırsanız kahvemizi pişirmeye başlıyoruz.


Öncelikle cezvemize iki fincan soğuk su koyup içine de arzu ettiğimiz kadar şeker atıyoruz. İki fincan için 1,5 tatlı kaşığı türk kahvesini de cezveye katalım. Ancak ne şekeri ne de kahveyi asla karıştırmıyoruz. Çok kısık ateşe koyup, ağır ağır, kahvenin suyun içine gömülmesini izliyoruz. Diğer tarafta fincanların içine yarım çay kaşığı tarçın atıyoruz Cezvenin içindeki kahve köpük oluşmaya başladığında tatlı kaşığı ile köpükten alıp fincanlara katalım. Ancak cezve ateşte kalmaya devam etsin ve kaynamadan önce (kenalarından cızırdadığından) fincanlara kahvemizi paylaştıralım.

İşte mis kokulu, köpüklü mü köpüklü kahvemiz hazır, afiyet olsun.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder