Pilav her yemeğin yanına yakışır. Yapmasını bilen için çok kolay bir yemek olan pilav, acemiler içinse tam bir ızdıraptır. İşte herkesin kolayca ve tam deminde yapabileceği bir pirinç pilavı tarifi...
Malzemeler;
1 su bardağı pirinç
1,5 su bardağı soğuk su
Tereyağ ve zeytinyağı
Tuz
Üstü için;
Haşlanmış ve teflon tavada sotelenmiş tavuk eti
Pirinçleri suda bir güzel yıkayıp nişastasını akıtalım. Pilav tenceresine dileğiniz kadar yağ koyup, 1 yemek kaşığı arpa şehriyeyi, rengi altın sarısına dönene kadar kavuralım. İçine yıkanmış ve iyice süzülmüş pirincimizi de ekleyip, 1 tatlı kaşığı tuz da atarak, karıştıra karıştıra kavuralım. Akabinde 1,5 su bardağı su ya da etsuyunu ilave edip, kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim. Altını kapatınca kapağını açmadan 20 dakika kadar demlenmeye bırakalım. Servis ederken üzerine tavuk etimizi de koyalım, mmmmmm....neffis...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder