Malzemeler;
1 küçük çay bardağı süt
2/3 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı yoğurt
1 su bardağı tahin
1 paket kabartma tozu
2,5 fincan şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
Aldığı kadar un
Üstü için ceviz
1 küçük çay bardağı süt
2/3 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı yoğurt
1 su bardağı tahin
1 paket kabartma tozu
2,5 fincan şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
Aldığı kadar un
Üstü için ceviz
Sıvı malzemelerle şekeri bir kapta mikserle çırpın. Karışımın içine tarçın, un ve kabartma tozunu da atıp yoğurun. Un için bir ölçü vermedim çünkü herkesin su bardağı aynı boyutta olmuyor, bu sebeple unu fincan fincan ve hamur kulak memesi kıvamına gelecek kadar ekleyin. Kurabiye hamurunu yarım saat buzdolabında dinlendirin. Dinlenmiş hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın üstüne ceviz parçası koyup 170 derece önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin. Fırından çıkardığınız kurabiyeler soğuyana kadar tepside bekletin, soğuyunca dağılmadan tabağa alıp servis yapabilirsiniz.
Çocuklara da tahini sevdirmenin en tatlı yolu, mutlaka deneyin. Afiyetle kalın.
Çocuklara da tahini sevdirmenin en tatlı yolu, mutlaka deneyin. Afiyetle kalın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder