Malzemeler;
2/3 su bardağı süt
2 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı tahin
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 paket pirinç unu
Aldığı kadar beyaz un
2 fincan pudra şekeri
2 fincan toz şeker
üstü için damla çikolata
2/3 su bardağı süt
2 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı tahin
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 paket pirinç unu
Aldığı kadar beyaz un
2 fincan pudra şekeri
2 fincan toz şeker
üstü için damla çikolata
Sıvı malzemelerle şekeri bir
kapta mikserle çırpın. Karışımın içine tarçın, pirinç unu, beyaz un ve kabartma
tozunu da atıp yoğurun. Un için bir ölçü vermedim çünkü herkesin su bardağı
aynı boyutta olmuyor, bu sebeple unu, fincan fincan ve hamur kulak memesi
kıvamına gelecek kadar ekleyin. Kurabiye hamurunu yarım saat buzdolabında
dinlendirin. Dinlenmiş hamurdan parçalar koparıp resimdeki gibi şekiller
vererek, 170 derece önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin. Fırından
çıkardığınız kurabiyeler soğuyana kadar tepside bekletin, soğuyunca dağılmadan
tabağa alıp servis yapabilirsiniz.
Şekli de yemesi de çok tatlı, mmmmm, afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder