7 Nisan 2016 Perşembe

BEZELYELİ BULGUR PİLAVI

Malzemeler;

1 çay bardağı haşlanmış nohut
1 çay bardağı haşlanmış bezelye
1 çarliston biber
1 baş kuru soğan
2 adet domates
1 su bardağı pilavlık bulgur
tuz ve baharatlar


Bulgur pilavı besin değeri yüksek ve yemekleri tamamlayıcı önemli bir yemektir. Her öğün rahatlıkla tüketebilirsiniz. Bulgur uzun süre tokluk hissi vermesi ve kana yavaş karışması nedeni ile kilo vermek isteyenler ile şeker hastaları tarafından sık sık tüketilmelidir. Sadece bulgur pilavı olarak değil kısır ya da salatalarda kullanılarak da tüketilebilir. Biz  bugün içine ekleyeceğimiz bakliyat ve sebze ile besin değerini iki katına çıkaracağımız bir pilav yapacağız. Haydi mutfağa o zaman :)

Öncelikle soğanı yemeklik doğrayıp, yarım çay bardağı zeytinyağı ve bir yk tereyağ ile soteleyelim. İçine küçük küçük doğranmış biber, domatesi ekleyip biraz daha çevirelim. Yıkanmış bulgur, haşlanmış nohut ve bezelyeyi de ekleyip, biraz daha kavuralım. Tencereye 2 su bardağı sıcak su ilave edelim. Tuz, kimyon, karabiber ve pulbiber atıp, şöyle bir karıştırıp, tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.

Afiyetle kalın.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder