7 Nisan 2016 Perşembe

KUYMAK-MIHLAMA

Malzemeler;

1 küçük su bardağı mısır unu
tereyağ
kolot peyniri
1,5 su bardağı su&süt karışımı
tuz


Karadeniz kuymağına bayılırım. Sabah, öğlen, akşam bıkmadan yiyebilirim. Hal böyle olunca "kuymak nasıl yapılır" konusunda da bir hayli iddialı hale geldim :) Sizde ilk seferde tadı tuzu yerinde bir kuymak yapmak istiyorsanız, hemen elinize bir tava ve malzemeleri alıp, mutfağa geçin.

Tavaya mısır unu koyalım. Ocağı açıp, tavaya başka hiçbir şey katmadan, mısır ununu rengi altın sarısına dönene kadar kavuralım. Rengi dönen mısır ununa arzu ettiğiniz ölçüde yağ ilave edip, eriyene kadar çevirelim. Yağ ve mısır unu iyice harmanlanınca içine sulu süt karışımını dökelim. Mısır unu suyu çekince (yaklaşık 6-7 dk sonra) içine küçük küçük doğranmş peyniri de ilave edip, ocağın altını kısarak peynirin sünmesini bekleyelim. İçine tuzunu da atıp, sıcak sıcak servis yapalım.

Mmmmmmmm.... Afiyet olsun....





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder