7 Nisan 2016 Perşembe

TAVADA KANAT IZGARA


Malzemeler;
1 kilo kanat

Sosu için;
1 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı köri tozu
1 çay kaşığı kimyon
tuz, karabiber


Kanat en güzel mangalda olur, ancak mangal fırsatı yoksa evde yapılabilecek en güzel soslu kanat tarifini de Sizlerle paylaşıyorum. Hem pratik hem lezzetli, tarif defterinizde mutlaka yer verin.

Kanatları teflon tavaya dizelim. Ocağı açıp kanatları tavada kızartalım. Diğer tarafta, bir kasede salça ve baharatları küçük bir çay bardağı su ile inceltelim. Kantlar kızarınca sosu tavaya dökelim. Üzerine kapak kapatıp, orta ateşte sosu çekene kadar pişirelim.

Yanına pilav, ayranla, mmmmm, neffis olacaktır.

Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder