24 Nisan 2016 Pazar

EL AÇMASI BÖREK-SİNİ BÖREĞİ

Malzemeler;

1 kilo un
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı sirke
1 çay bardağı yogurt
1 çay bardağı süt
Tuz

Tüm malzemeler bir kapta yoğrularak, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir.  Hamur 15-20 dakika kadar dinlendirilir. Mandalin büyülüğünde hamurdan parçalar koparılır, simit büyüklüğünde açılır. 7 tane alt 7 tane üst için bu şekilde hamurlar açılır.

Alt için, 7 tanesini tek tek zeytinyağı ya da eritilmiş tereyağ ile yağlayıp, üst üste koyarak tepsinin büyüklüğünde açılır. Yağlanmış ya da yağlı kağıt konmuş tepsiye, alt için açtığınız yufkayı serip içine peynir, patates ya da pırasalı içi harç konur. Şimdi de üst için 7 tane bazıyı tek tek yağlayıp sonra üst üste koyarak açalım ve tepsiye kapatalım. Üstüne yumurta sarısı sürüp, susam ve çörek otu ile süsleyerek 180 derece önceden ısıtılmış fırında alt-üst kızarana kadar pişirelim.

Mmmmmmmm..... Afiyetler olsun.....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder