24 Nisan 2016 Pazar

PIRASA KAVURMASI

Malzemeler;

4 sap pırasa
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı salça
karabiber, pulbiber, tuz, kekik

Çocukluğumda en sevmediğim yemek pırasaydı. Büyüdüm halen klasik pırasa yemeğini sevmem. Ancak pırasanın sayısız faydalarını bildiğimden, pırasa böreği, pırasa kavurması, pırasalı patates topları gibi alternatif tarifler üreterek bu besinden faydalanmaya çalışıyorum.

Pırasa kavurması son derece kolay ve inanılmaz lezzetli bir tarif. Pırasaları önce çok küçük doğruyoruz. Teflon tavaya koyup, 3 yemek kaşığı zeytinyağ ile sinene kadar kavrulmasını sağlıyoruz. Diğer tarafta salçayı bir kaseye koyup 2 yemek kaşığı su ile inceltelim. İçine tuz ve baharatlarıda ekleyelim ve kavrulan pırsanın içine dökelim. 5 dakika daha, salçayı içine çekene kadar kavuralım. Üzerine rendelenmiş kaşar atıp, altını kapatıp, üstüne kapak kapatarak dinlendirip, öyle servis yapalım.

Dilerseniz bu lezzetli karışımı etimek dilimlerinin üstüne sürerek servis yapabilirsiniz. Çocuklar için tost ekmeğinin arasına koyup tost makinesinde bastırdıktan sonra servis yapmak da çok cazip olacaktır.

Mmmmmm.... Afiyet olsun...







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder