Malzemeler;
Kızartmalık taze patates
Tuz
2 yk nişasta
2 yk un
Baharat
Ayçiçek yağı
Kızartmalık taze patates
Tuz
2 yk nişasta
2 yk un
Baharat
Ayçiçek yağı
Mümkün olduğunca kızartma
yememeye çalışıyorum. Ancak can bu, çekti mi çekiyor, hal böyle olunca yine en
sağlıklısından yapmaya çalışıyorum. Nasıl mı olacak? İşte tarifi.
Patatesleri soyup biraz irice
dilimleyelim. Bir tencerede 7-8 dakika kaynatalım. (çok fazla
kaynatmayalım, çünkü kızartırken de
pişecek, kaynarken tencerenin içine biraz nane-kekik atabilirsiniz hoş bir koku verir) Patatesleri süzüp, soğuması için bir kenara alalım. Diğer tarafta 2
yemek kaşığı un ve 2 yemek kaşığı nişastayı karıştıralım. İçin tuz, kekik,
pulbiber ilave edelim. Patatesler iyice süzülüp soğuyunca, bir buzdolabı
poşetine koyalım. İçine unlu karışımı da atıp bir güzel çalkalayalaım. Kızartma
tavsını çıkarıp içine yağımızı koyup iyice kızdıralım ve patatesleri atalım.
Patatesler altın sarısına dönünce alalım. Nişastalı karışım patateslerin az yağ
çekmesine sebep olacaktır. Çok sık olmamak koşulu ile gönül rahatlığı ile
yiyebilirsiniz J
Afiyetle kalın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder