24 Nisan 2016 Pazar

SAĞLIKLI PATATES KIZARTMASI

Malzemeler;

Kızartmalık taze patates
Tuz
2 yk nişasta
2 yk un
Baharat
Ayçiçek yağı

Mümkün olduğunca kızartma yememeye çalışıyorum. Ancak can bu, çekti mi çekiyor, hal böyle olunca yine en sağlıklısından yapmaya çalışıyorum. Nasıl mı olacak? İşte tarifi.

Patatesleri soyup biraz irice dilimleyelim. Bir tencerede 7-8 dakika kaynatalım. (çok fazla kaynatmayalım,  çünkü kızartırken de pişecek, kaynarken tencerenin içine biraz nane-kekik atabilirsiniz hoş bir koku verir) Patatesleri süzüp, soğuması için bir kenara alalım. Diğer tarafta 2 yemek kaşığı un ve 2 yemek kaşığı nişastayı karıştıralım. İçin tuz, kekik, pulbiber ilave edelim. Patatesler iyice süzülüp soğuyunca, bir buzdolabı poşetine koyalım. İçine unlu karışımı da atıp bir güzel çalkalayalaım. Kızartma tavsını çıkarıp içine yağımızı koyup iyice kızdıralım ve patatesleri atalım. Patatesler altın sarısına dönünce alalım. Nişastalı karışım patateslerin az yağ çekmesine sebep olacaktır. Çok sık olmamak koşulu ile gönül rahatlığı ile yiyebilirsiniz J Afiyetle kalın.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder